Oczyszczalnia ścieków i szamba
Budowanie eko domu oraz jego zalety

Budownictwo wczoraj i dzis : Hill Hut / Visiondivision

Posted in Uncategorized  by admin
July 10th, 2018

Najnowszy projekt Visiondivision, przedłużenie rezydencji dla dwójki dzieci w Sztokholmie, wykorzystuje powierzchnię krajobrazu, która jest wzmocniona przez elementy wewnątrz i wewnątrz domu.
Małe dzieci będą spędzać większość swojego dnia na wolnym powietrzu, więc Visiondivision chciała dać dwóm nowym obywatelom bezpieczną bazę, w której mogą odkrywać nowe otoczenie i docenić je w pełni. Poprzez celowe wybieranie niedrogich komponentów budowlanych, takich jak okna i materiały elewacyjne, architekci zaoszczędzili większą część budżetu, aby stworzyć jak najwięcej rozrywkowych elementów.
Więcej o Hill House po przerwie.
Krajobraz staje się nie tylko serią wzgórz i dolin do zabawy, ale także serią bardziej złożonych przestrzeni, w tym kino plenerowe i stok saneczkowy.
Dywan ze sztucznej trawy koce sztucznie wykonane wzgórza, aby wtopić się w naturalną trawę.
Dywan ten wychodzi na taras, a także w dół korytarza pomiędzy pokojami dziecięcymi, jako próba zjednoczenia zewnętrza z otoczeniem wewnętrznym.
Wykonana na zamówienie sofa na trawę oraz kilka trawiastych pagórków, które również pełnią funkcję oświetlenia, sprawiają, że wnętrze jest bardziej ekologiczne i jeszcze bardziej zwiększa wrażenia natury.
Te sztuczne wzgórza można przemieszczać i można je również umieścić na zewnątrz.
Wykopaliska, które dostarczyły niezbędnego brudu dla wzgórz, pozostawiły dużą pustkę pod domem, w którym Visiondivision przekształciła się w dwie tajne jaskinie .
Wykonane z betonu z wylewanym kloszem IKEA jako małe latarnie, jaskinie prowadzą do różnych trawiastych miejsc do zabawy.
Sam dom jest platerowany białym blachą falistą, która wygląda jak drewno z daleka, ponieważ drewno jest dominującym materiałem w tym regionie.
Jednak gdy ktoś zbliża się do domu, okładzina jest bardziej żywa i odbijająca i uzyskuje ładne efekty cieniowania z otaczających drzew.
Wybór blach również pozwolił nam mieć ściany i dach z tego samego materiału, który tworzy bardzo spójny budynek..
Wszystkie obrazy od Visiondivision Hill Hut Architekci: visiondivision Lokalizacja: Stockholm Zespół projektowy: Anders Berensson & Ulf Mejergren Rok budowy: 2009 Obszar projektu: 55m2 Fotografie: Clive Jenkins
[więcej w: biologiczne oczyszczalnie ścieków, montaż smt, hologramy els ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: biologiczne oczyszczalnie ścieków hologramy els montaż smt